AS izziv Terme Ptuj

O projektu

Natečaj AS ARHITEKTURNI IZZIV

PROJEKT B: Trije apartmaji na lokaciji Terme Ptuj

OPIS REŠITVE

Osnovno vodilo oblikovanja notranje opreme apartmajev na lokaciji Terme Ptuj, je bilo ustvariti vedro bivalno okolje, ki vzpodbuja veselo druženje in pozitivno energijo. Za dobro počutje poskrbi izbrana paleta barv, ki izžareva mladostno svežino in energičnost.

Oranžna je barva entuziazma, ciljne naravnanosti in uravnoteženosti. Vzpodbuja radost, druženje in optimizem.

Rumena barva je barva intelekta, mentalnih procesov in navdiha. Rumena tipično simbolizira sonce, veselje, srečo, optimizem, idealizem, inteligenco in prodornost. Je najsvetlejša in najbolj vedra med vsemi barvami.

Modra barva izraža samozavestnost in stanovitnost. Vpliva na povečanje hladnokrvnosti, mirnosti, zaupanja, vztrajnosti, vzdržljivosti, enostavnosti, pripadnosti in lojalnosti.

Rožnata barva v nas povečuje strast in občutek hvaležnosti, cenjenja, romantičnosti in ljubezni.

Prostor deluje svetlejše zaradi izbora barv in boljše osvetlitve. Apartmaji imajo dve okni kot vir naravne svetlobe, vendar delujejo precej temačno. Za boljšo osvetlitev je poskrbljeno z več viri umetne svetlobe, ki poskrbijo za funkcionalno osvetlitev kot tudi za ambientalno vzdušje.

Apartma je primeren za bivanje štirih oseb. V prostoru sta nameščeni dve postelji z izvlečnim ležiščem. čez dan pa delujejo kot sedežna postavitev.

Oblikovni poudarki v prostoru, kot so ogledalo nasproti okna, grafično oblikovana nalepka, barven strop, barvni dodatki, dajejo okolju razigrano noto. Počitniški apartma je oaza dobrega vzdušja, vzpodbuja druženje in aktivnosti, ki bodo nastanjenim obiskovalcem povrnile energijo za nove podvige.

Stanje pred prenovo:

Naročnik projekta

AS Arhitekturni Izziv

Datum izvedbe

13. Maj, 2015

Kategorija

Prenova, arhitekturno svetovanje, idejni projekt, interier, apartma, oblikovanje opreme, design,