AS izziv Kranjska gora

O projektu

Natečaj AS ARHITEKTURNI IZZIV

PROJEKT A: Apartma v Kranjski Gori

OPIS REŠITVE

Osnovno vodilo oblikovanja notranje opreme apartmaja v Kranjski gori je bilo ustvariti vedro bivalno okolje, ki vzpodbuja veselo druženje in pozitivno energijo. Za dobro počutje poskrbi izbrana paleta barv, ki izžareva mladostno svežino in energičnost.

Oranžna je barva entuziazma, ciljne naravnanosti in uravnoteženosti. Vzpodbuja radost, druženje in optimizem.

Rumena barva je barva intelekta, mentalnih procesov in navdiha. Rumena tipično simbolizira sonce, veselje, srečo, optimizem, idealizem, inteligenco in prodornost. Je najsvetlejša in najbolj vedra med vsemi barvami.

Modra barva izraža samozavestnost in stanovitnost. Vpliva na povečanje hladnokrvnosti, mirnosti, zaupanja, vztrajnosti, vzdržljivosti, enostavnosti, pripadnosti in lojalnosti.

Rožnata barva v nas povečuje strast in občutek hvaležnosti, cenjenja, romantičnosti in ljubezni.

Prostor deluje svetlejše zaradi izbora barv in boljše osvetlitve. Ker ima prostor le eno okno kot vir naravne svetlobe, je za boljšo osvetlitev poskrbljeno z več viri umetne svetlobe, ki poskrbijo za funkcionalno osvetlitev kot tudi za ambientalno vzdušje.

Apartma je primeren za bivanje štirih oseb. V prostoru sta nameščeni dve postelji z izvlečnim ležiščem. čez dan pa delujejo kot sedežna postavitev.

Oblikovni poudarek v prostoru sta dve steni, barvani s premazom za pisanje s kredo. Namen teh sten je vzpodbuditi medsebojno povezovanje in kreativnost. Obiskovalci lahko pustijo svoj pečat z opisom svojih dogodivščin, misli, smešnih anekdot in podobno. Tako se izgled sten in interierja vedno menja, kar ponazarja vedno dobrodošle spremembe v življenju.

Stanje pred prenovo:

Naročnik projekta

AS Arhitekturni Izziv

Datum izvedbe

20. Maj, 2015

Kategorija

Prenova, arhitekturno svetovanje, idejni projekt, interier, apartma, oblikovanje opreme, design,