What we do / Storitve

Everything inspires me; Sometimes I think I see things others don’t.

– Norman Foster

GRUŠT ARHITEKTURA se ukvarja z načrtovanjem arhitekture, oblikovanjem notranjih prostorov in oblikovanjem predmetov.

STANOVANJA, HIŠE, POČITNIŠKI APARTMAJI, DNEVNE SOBE, KUHINJE, OTROŠKE SOBE, SPALNICE, KOPALNICE, TERASE, PERGOLE,

NADSTREŠKI, VRTNE KUHINJE, ZUNANJA STOPNIŠČA, PAVILJONI, GARAŽE, PISARNE, LOKALI, RESTAVRACIJE, WELLNESS

NOTRANJA OPREMA

 • IDZ Idejna zasnova opreme prostorov (stanovanja, hiše, pisarne, lokali, restavracije, trgovine)
 • Oblikovanje pohištva po prostorih (dnevni prostori, kuhinje, kopalnice, otroške sobe, spalnice itd.)
 • Oblikovanje dekorativnih fototapet (stenske fototapete, okenske fototapete)
 • Barvno svetovanje in izbira materialov (barva sten, talne obloge, keramika, pohištveni materiali ipd.)
 • PZI Projekt za izvedbo (načrti za izvajalce, gradbeni načrti, elektro in strojne instalacije)
 • Nadzor na gradbišču

ARHITEKTURA in ZUNANJA UREDITEV

 • IDZ Idejna zasnova objektov (stanovanja, hiše, pisarne, lokali, restavracije, trgovine, prenove, nadstreški, zunanja stopnišča itd.)
 • PGD Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (novogradnje, dozidave, nadzidave)
 • PZI Projekt za izvedbo
 • PID Projekt izvedenih del
 • Legalizacije
 • Nadzor na gradbišču
 • Energetsko svetovanje

Potek izdelave projekta

Vsak projekt, ki ga prevzamemo sledi enakemu vrstnemu redu. Tako pripravljen projekt vam bo olajšal delo z izvajalci, saj boste pridobili točne ponudbe, mojstri bodo naredili izvedbo po načrtu brez nepotrebnih napak, vi pa boste prihranili čas in denar.

Sestanek

Najprej se dogovorimo za sestanek, kjer predstavite svojo situacijo. Opišete obseg projekta, ki bi ga radi izvedli, ali gre za novogradnjo, poseg v obstoječo konstrukcijo objekta ali oblikovanje interierja. Namen sestanka je pridobiti čimveč informacij o sami lokaciji, objektu ali prostoru in posegu, ki ga želite opraviti.

sestanek-arhitektura
Ogled

Ponavadi predlagamo sestanek in ogled terena oz. objekta istočasno, da se oceni obseg dela, na osnovi katere pridobite ponudbo izdelave projekta. Če gre za obstoječ prostor se ugotovijo prednosti in slabosti le-tega, lega objekta, obstoječa funkcionalna razporeditev, naravna in umetna osvetlitev in pozicija že obstoječih instalacij.

arhitekt-nacrt2
arhitekt-nacrt1
Pogovor

Najpomembnejša točka projektiranja je dobra komunikacija, ki je osnova za dobro oblikovanje prostora ali objekta, ki ga boste uporabljali. Jasno je potrebno izpostaviti za kakšno dejavnost boste prostor ali objekt uporabljali in izrazite izrecne želje glede izbora detajlov, barv in materialov. Seveda, to ni obveznost, ker je velika večina naših strank zaupala v našo presojo uporabe materialov in opreme, ki so v prostoru zaživele celostno in harmonično.

pogovor-o-interierju
oblikovanje-notranjosti
estetika-interierja
Izdelava idejne zasnove

Predstavitev idejne zasnove pripravimo v 3D modelu, kjer vam predstavimo optimalno funkcionalno ureditev prostorov, postavitev opreme, izbor materialov in barv ter načina osvetlitve (stropne, stenske, talne luči ipd.). Idejni projekt je uspešen vedno v toliki meri, kakor dobro precenimo vaše želje in izkoristimo danosti prostora ali lokacije. Ni večjega osebnega zadovoljstva, ko vidimo iskreno veselje in zadovoljstvo pri predstavitvi projekta. Načrtovanje in opremljanje prostorov hiše ali stanovanja je zelo osebno, saj skupaj ustvarimo bivalno okolje v katerem boste živeli in ustvarjali lepe spomine. V tej fazi opravimo še potrebne popravke po želji.

Izdelava projektne dokumentacije PGD

Če se posega v obstoječo nosilno konstrukcijo objekta ali gre za novo gradnjo.

Izdelava načrtov za izvajalce

Po potrjeni idejni zasnovi v 3d modelu se izdelajo načrti za izvajalce. Pri posegih v interier se izdelajo gradbeni načrti (gradbene spremembe, npr. nove stene, rušitve), načrt elektro instalacij (prestavitve obstoječih elektro izpustov) in načrti opreme (za opremo po meri). Izdelajo se katalogi tipske opreme in katalog izbora luči. Po želji se pripravi tudi popis gradbeno obrtnih del.

stanovanje-tloris
Pri izvedbi, vam lahko svetujemo pri izbiri izvajalcev, nudimo pa tudi nadzor.

Vsak končan projekt pri katerem smo od začetka do konca, nas navda s ponosom in zadovoljstvom, ne redko pa se poslovni odnosi med nami in naročnikom razvije v pravo prijateljstvo.