Članek Kranjčanka, junij 2017

31 Jul Članek Kranjčanka, junij 2017

Prenova stanovanja

Za naš nasvet nas je tokrat zaprosila ga. Polona, ki želi po odhodu otrok, prenoviti stanovanje. Stanovanje je bilo do sedaj urejeno za tri otroke, ki pa so sedaj odrasli. Iz večje otroške sobe bi želela urediti spalnico, v drugi pa delovni kabinet. Predvsem pa si želita preurediti dnevno sobo v kateri je bila do sedaj postelja in kuhinjo. Na zaprti terasi bi uredila prostor za shranjevanje in pralni/sušilni stroj.

Stanovanje je pritlično, ima precej globok tloris in je zato tudi precej temno. Na podlagi tega je bil izbran svetel tlak, izbrati pa je potrebno tudi primerne barve. V prostorih, ki jih osvetljujemo z umetno svetlobo z več sencami, predlagam izbiro peščene barve, ki bi jo kombinirali s svetlo pastelno modro. Predvsem deluje sveže in optično razširi manjše, ožje prostore. Kavč je obstoječ svetlo zelene barve, ostalo pohištvo pa bi bilo izdelano v beli barvi z lesnimi detajli. Seveda moramo poskrbeti tudi za primerno dodatno osvetlitev. Izbiramo več virov luči, kot so stenske luči, uporabimo reflektorsko osvetlitev usmerjeno na stene in stoječe luči, saj s tem poudarimo barve in indirektno osvetljujemo prostor.

Otroška soba 1 bo postala nova večja spalnica, na novo je oblikovan prostor kuhinje z dnevno sobo, otroška soba 2 pa bo postala delovni kabinet.

Obstoječa razporeditev prostorov.

grušt_arhitektura_stanovanje_obstoječe

grušt_arhitektura_kranj_interier_prenova_1

grušt_arhitektura_kranj_interier_prenova_2

grušt_arhitektura_kranj_interier_prenova_4

grušt_arhitektura_kranj_interier_prenova_3

 

 

No Comments

Post A Comment